Atatürk Üniversitesi balık üretim çiftliği! Damızlık balık üretimi!

Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi bünyesinde bulunan balık üretim çiftliğinde balık sağım dönemi başladı. Fakülte bünyesinde bulunan balık üretim çiftliğinde yemeklik balık ve damızlık balık üretimi yapılıyor.

+8
Video için play'e tıklayın

Kış ayının gelmesi ile balıklarda dişi ve erkek ayırımı yapılıyor. Dişi balıkların döllenmesi, erkek balıkların yumurta vermesi işlemleri takip ediliyor.

Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Esat Mahmut Kocaman, tesiste yıllık olarak 10 ton balık üretimi yapıldığı belirterek, Bulunduğumuz tesis, Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesine bağlı İç Su Balıkları Üretim ve Araştırma Birimi bünyesinde.

Tesisimizde yıllık 1 milyon 800 bin yumurta, 10 tona yakın da yemeklik balık üretimi yapılmaktadır. Okulların açılması ile fakültemizde bulunan öğrencilerimizle damızlık ve kuluçka yönetimi dersini uygulamalı olarak yapıyoruz.

Yumurta dökümüne hazır olan balıkları havuzdan çıkarıp ayırarak, derslerde öğrencilerimize teorik olarak gösteriyoruz.

Öğrencilerimiz sahada çıktıklarında balık nasıl tutulur, erkek veya dişi balık ayrımı nasıl olur, yumurtaya hazır balık nasıl olur, bunları birebir görerek sahaya hazır şekilde yetişiyor dedi.

18 Kas 2021 - 10:43 Erzurum- Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Erzurum Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Erzurum Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Erzurum Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Erzurum Haber değil haberi geçen ajanstır.