Saç Kavurma Tarifi!

Saç kavurma nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

Haber albümü için resme tıklayın

Malzemeleri

  • Yarım kilo kuş başı et
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak

Yapılışı

  • Kuş başı etleri küçük küçük doğrayıp yemeği yapacağımız tavayı kızdırdıktan sonra içine atıyoruz.
  • 5-10 dk yüksek ateşte kavuruyoruz.
  • Kavurduktan sonra 1 kaşık tereyağını ekliyoruz.
  • Daha sonra doğramış olduğumuz soğanları ve sarımsakları (bütün olarak) ilave edip 10 dk etle birlikte kavuruyoruz.
  • Soğan ve sarımsakla kavrulan etin içine kırmızı ve yeşil biberleri, kekiği, karabiberi ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz.
  • Son olarak kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip pişmesini bekliyoruz.

Pişirdikten sonra afiyetle yiyoruz:)

21 Ağu 2021 - 18:01 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Erzurum Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Erzurum Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Erzurum Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Erzurum Haber değil haberi geçen ajanstır.




Anket Şuan seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?