Cevizli İrmik Helvası

Kolay, Kolay olduğu kadar lezzetli ve hafif bir tatlı olan Cevizli İrmik Helvası nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Büyütmek için resme tıklayın

Malzemeleri:

  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı tere yağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı kaynamış su

Yapılışı:

  • Helvamızı yapacağımız tencerenini içine tere yağını alıp erittikten sonra,
  • Sıvı yağı ve irmiği ekleyip orta ateşte pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Kavurduktan sonra kaynamış suyun içinde seker tozunu eritip kavurduğumuz irmiğin içine döküyoruz. 
  • Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra ocağın üzerinden alıp 5 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Daha sonra ceviz ya da dondurma ile servis yapıp afiyetle yiyoruz:)

09 Ağu 2021 - 17:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Erzurum Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Erzurum Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Erzurum Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Erzurum Haber değil haberi geçen ajanstır.




Anket Korona aşısı sizce zorunlu olmalı mı?