Nefis Fincan kadayıf tatlısı tarifi

Erzurumluların vazgeçilmez tatlısını bir de fincan da deneyin! Hem lezzetli hemde çıtır çıtır olan fincan kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Büyütmek için resme tıklayın

Nefis Fincan kadayıf tatlısı

Malzemeleri;

  • Yarım kilo tel kadayıf
  • 300 gram cevizi içi (dövülmüş)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker tozu
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Yapılışı;

  • İlk önce 4 su bardağı toz şekeri bir tencerenin içine alıp suyu ve limonu koyarak şerbetimizi kaynatıp, bir kenarda soğumaya alıyoruz. 
  • Kadayıftan biraz alarak orta boy fincanın içine yerleştiriyoruz
  • Yerleştirdiğimiz kadayıfın içine 2 çay kaşığı kadar cevizi koyup, üzerine biraz daha kadayıf ekleyerek kapatıyoruz
  • Kapattığımız kadayıfı fincana iyice basıp ters çevirerek tepsinin içine yerleştiriyoruz.
  • Kadayıfımız bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.
  • Bittikten sonra erittiğimiz tereyağının içerisine sıvı yağı da ekleyerek tepsideki kadayıfların üzerine kaşık yardımıyla döküyoruz.
  • Önceden 180 derece de ısıtılmış fırına kadayıfları koyarak pişiriyoruz
  • Pişirdikten sonra soğumaya bıraktığımız şerbeti sıcak kadayıfın üzerine döküyoruz.
  • Şerbeti çekip soğuduktan sonra dilediğiniz gibi servis edip (ister sade ister kaymakla) yiyebilirsiniz

şimdiden herkese afiyet olsun:)

30 Haz 2021 - 20:40 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Erzurum Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Erzurum Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Erzurum Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Erzurum Haber değil haberi geçen ajanstır.




Anket Korona aşısı sizce zorunlu olmalı mı?