Kolay un helvası nasıl yapılır?

5 çayının vazgeçilmez tatlarından biri olan, hafif ve lezzetli olduğunu düşündüğüm un helvasının yapılışını, malzemeleri sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Hazırsanız başlayalım!

Büyütmek için resme tıklayın

Kolay un helvası nasıl yapılır?

Malzemeleri;

  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kase (orta boy) şeker tozu
  • 1 çay bardağı süt

Süsleme için;

  • Fındık
  • Ceviz
  • Badem

Yapılışı;

  • Helvamızı yapacağımız tencerenin içerisine tereyağını koyuyoruz.
  • Tereyağı eridikten sonra içerisine unu ilave ediyoruz.
  • Unu tereyağıyla birlikte 5 dk kavuruyoruz.
  • Kavurma işleminden sonra sıvı yağı ilave ediyoruz.
  • Un pembeleşinceye kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  • Pembeleştikten sonra tencereyi ocağın üzerinden alıyoruz.
  • Soğuması için 1-2 dk bekletip, şeker tozu ve sütü karıştırdıktan sonra kavurduğumuz helvanın içerisine döküyoruz.
  • Döktükten sonra hızlı bir şekilde 1 dk boyunca durmadan karıştırıyoruz.
  • Tüm bu işlemler bittikten sonra servis tabaklarına alıp, istediğimiz şekli vererek  afiyetle yiyoruz.

UMARIM BEĞENİRSİNİZ :) 

30 Haz 2021 - 11:18 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Erzurum Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Erzurum Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Erzurum Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Erzurum Haber değil haberi geçen ajanstır.




Anket Şuan seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?