Yöresel ayran çorbası nasıl yapılır?

Sofralarımızın olmazsa olmazı olan ayran çorbası nasıl yapılır, kullanılan malzemeler ve yapılış aşamaları nelerdir, hep birlikte bakalım.

Büyütmek için resme tıklayın

Yöresel ayran çorbası tarifi:

Malzemeler;

  • 2 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 kase su (kıvamına göre değişiklik gösterebilir)
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 kase haşlanmış den (gendime)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam aşotu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı;

  • Öncelikle çorba yapacağımız tencerenin içine yoğurt, un ve yumurtanın sarısını alıp güzelce çırpıyoruz.
  • Çırpma işlemini gerçekleştirdikten sonra suyumuzu ekleyip ocağın üzerine koyuyoruz.
  • İçine haşlamış olduğumuz deni ilave ediyoruz.
  • Çorbayı kaynayıncaya kadar kesilmemesi için sürekli karıştırıyoruz.
  • Kaynadıktan 2 dk sonra ocaktan alıyoruz.
  • Daha sonra küçük bir tavanın içine tereyağını ve küçük küçük doğramış olduğumuz soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Bu işlemi de tamamladıktan sonra çorbamızın içerisine kavurduğumuz soğanlarla birlikte tuz ilave edip, Erzurum yöresinin vazgeçilmezi olan Aşotu'yu ekleyip sunuma hazır hale getiriyoruz.  

28 Haz 2021 - 22:18 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Erzurum Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Erzurum Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Erzurum Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Erzurum Haber değil haberi geçen ajanstır.




Anket Şuan seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?