Erzurum ev yapımı ekmek tarifi

Ev hanımlarının çoğunlukla tercih ettiği ev yapımı ekmek tarifi ve malzemelerine aşağıdaki açıklamamızdan ulaşabilirsiniz.

Büyütmek için resme tıklayın

Erzurum usulü ev yapımı ekmek nasıl yapılır?

Erzurum ev yapımı ekmek tarifi

Malzemeleri;

  • Su
  • Un
  • Maya (yaş ya da kuru farketmez)
  • Tuz

Üzeri için;

1 adet yumurta
Susam ya da çörek otu

Yapılışı;

  • 5 bardak (su bardağı) unu geniş bir kabın içerisine alıyoruz. Daha sonra 1 paket maya ve 1 tatlı kaşığı tuzu unun içerisine ekliyoruz.
  • Malzemeleri karıştırdıktan sonra aldığı kadar su ekleyerek istenilen hamur kıvamına getirene kadar yoğuruyoruz.
  • Hamuru 5 dk yoğurduktan sonra 45 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Dinlenen hamura istediğiniz şekli verdikten sonra tepsiye dizip, yarım saat tepsi mayasını almaya bırakıyoruz.
  • Son olarak beklettiğimiz hamurun üzerine yumurtayı sürüp, tercihe göre susam ya da çörek otunu ekleyerek 250 derecede önceden ısıtılmış fırına atıp ekmeklerimizi pişirmeye bırakıyoruz.

Herkese afiyet olsun:)

28 Haz 2021 - 20:46 Erzurum- Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Erzurum Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Erzurum Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Erzurum Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Erzurum Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Seyhan Kılbaş - Denedim ve sonuç muhteşem oldu aynı annemin ekmeklerine benziyor çok teşekkür ederim...

Yanıtla . 2Beğen . 0Beğenme 28 Haziran 21:52



Anket Şuan seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?