Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır? İftar Yemeklerinin Olmazsa Olmazı!

Kolay bir şekilde yapabileceğiniz evde ramazan pidelerinizin dışarıda satılanlardan hiçbir farkı yok. Sizlerde yediğinizde anlayacaksınız. Evde ramazan pidesi nasıl yapılır?

Haber albümü için resme tıklayın

Ramazan Pidesi Tarifi  İçin Malzemeler;


9 su bardağı un
3 su bardağı soğuk su
Yarım paket yaş maya ya da 1 paket kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz

Üzerine;

Yumurta sarısı ekleyebilirsiniz.

İftar Yemeklerinin Olmazsa Olmazı! Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?

1: İnstant ya da kuru mayayı ılık suda karıştırın. Mayanın aktive olması için 5 dakika kadar bekletin.

2: Azar azar eklediğiniz un ve tuz ilavesiyle hamur karışımını toparlanana kadar yaklaşık 20 dakika yoğurun.

3: Ayrı ve temiz bir kaba aldığınız hamurun üzerini bir bezle örttükten sonra mayalanması için oda ısısında 1 saat kadar bekletin.

4: Hamur mayalandıktan sonra bezelere ayırın. Ve tekrar yarım saat bekletin.

5: Bekleyen hamur bezelerinin üzerine yumurta sarısı sürün.

6: Mayalanan hamuru, yağlı kağıt serilmiş veya galeta unu serilmiş fırın tepsisi üzerine alın.

7: Elinizi yumurtalı ve yağlı karışıma batırıp hazırladığınız hamuru büyüterek açtırın.

8: Hamurun üzerine parmak uçlarınızla bastırarak baklava dilimleri oluşturun.

9: Pide formunu alan hamurun üzerine çörek otunu serpiştirin.

10: Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıp kabarana kadar pişirin.

11: Fırından çıkardığınız sıcak pidenin üzerine arzuya göre hafifçe su serpip temiz bir bezle sardıktan sonra ilk sıcaklığı gidene kadar bekletin.

Dilimledikten sonra servis edin. AFİYET OLSUN...

20 Nisan 2020 Erzurum/ Palandöken- Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Erzurum Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Erzurum Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.




Anket Sizce Erzurum'da çözülmesi gereken en acil sorun nedir?