Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi

Ramazan ayı, İslam dünyasında oruç tutulmasıyla geçen ve birçok toplumun geleneksel olarak önem verdiği bir aydır. Bu ay boyunca, insanlar oruç tutarken, iftar vakitlerinde birçok lezzetli yemek ve tatlı sofralarını süslemektedir. Türk mutfağında da Ramazan ayı boyunca, birçok yöresel yemek ve tatlı tarifi yapılır. Bunlardan biri de Erzurum yöresine özgü olan kadayıf dolmasıdır. İşte Ramazan Sofralarının Vazgeçilmez Lezzeti Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi Hakkında Tüm Detaylar...

Haber albümü için resme tıklayın

Ramazan ayı geldiğinde Türkiye'nin birçok yerinde farklı yemekler sofralara konulur. Ancak özellikle Doğu Anadolu bölgesinde Erzurum Kadayıf Dolması vazgeçilmezler arasındadır.

Erzurum kadayıf dolması yapmak oldukça kolaydır ve malzemeleri de genellikle evde bulunabilen malzemelerdir.

İşte Erzurum kadayıf dolması tarifi:

Malzemeler:

500 gram kadayıf

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

1 su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı vanilya

1 su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

  • İlk olarak kadayıfı tel tel ayırın ve geniş bir kaba alın.
  • Üzerine iri çekilmiş ceviz, toz şeker, tarçın ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
  • Hazırladığınız kadayıf harcından bir parça alın ve elinizde yassılaştırın.
  • Yassılaştırdığınız kadayıf harcının ortasına bir çay kaşığı ceviz içi koyun ve kadayıfı sararak rulo şeklinde sarın.
  • Kalan kadayıf harcını da bu şekilde hazırlayarak rulo şeklinde sarmaya devam edin.
  • Hazırladığınız kadayıf dolmalarını yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin.
  • Dolmaların üzerine sıvı yağı gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kadayıf dolmaları kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra kadayıf dolmalarını fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  • Şerbet hazırlamak için, su ve toz şekeri bir tencereye koyun ve kaynatın.
  • Limon suyunu ekleyin ve kısık ateşte 10 dakika kaynatın.
  • Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın ve kadayıf dolmalarının üzerine dökün.
  • Kadayıf dolmalarını en az 2 saat şerbetin içinde bekletin.

Kadayıf dolması servise hazır, afiyet olsun.

23 Mar 2023 - 15:44 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Erzurum Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Erzurum Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Erzurum Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Erzurum Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket EYT ve genel af çıkar mı?
Tüm anketler