Her Gün Binlerce Şiş Satıyor | Sirkeci’deki Tarihi Şehzade Çağ Kebap
Dünya yemek sektörünün ansiklopedisi olan tasteatlas tarafından 2022 Dünya’nın En İyi 100 Lezzeti açıklandı. Taste Atlas tarafından her yıl açıklanan dünya çapındaki lezzetler sıralamasında bu yıl listenin 9. sırasında coğrafi işaret tescili bulunan Cağ Kebabı yer aldı.
Taste Atlas tarafından açıklanan dünya çapındaki lezzetler sıralamasında bu yıl listenin 9. sırasında coğrafi işaret tescili bulunan Cağ Kebabı yer aldı. Ödüle layık görülen işletme Özcan ve Özkan Yıldırım kardeşlere ait Sirkeci’deki Tarihi Şehzade Çağ Kebap oldu.
2022’de dünyanın en iyi 100 yemeği’ listesindeki Türk yemekleri içerinde En iyi Cağ Kebap yapan Restorant Şehzade Cağ Kebap oldu


Erzurum Şenkaya ilçesi Kosorlu köyünden Özcan ve Özkan Yıldırım kardeşlerin birlikte kurduğu ''Şehzade Çağ Kebap'' Sirkeci Hocapaşa Sokağı'nda bulunan Tarihi Erzurum Cağ Kebabının eşsiz lezzeti Amerika’nın önde gelen gazetelerinden The New York Times ve İngiltere’nin prestijli gazetesi The Guardian başta olmak üzere bir çok basın kuruluşu Özcan Usta ile röportaj yapmak için sıraya giriyor...
Tarihi Şehzade Çağ Kebap işletme sahibi Özcan Yıldırım
Tarihi Şehzade Çağ Kebap işletme sahibi Özkan Yıldırım
Erzurum Şenkaya ilçesi Kosorlu köyünden Özcan ve Özkan Yıldırım kardeşler. 1989 yılında Kadıköy’ün merkezinde Şehzade isminde cağ kebabı dükkanı açıyor. 2005 yılında ise mekan şu anki yerine Sirkeci Hocapaşa Sokağı’na taşınıyor.
Tarihi Erzurum Cağ Kebabının eşsiz lezzet detayları ve ''Şehzade Çağ Kebap'' kuruluş öyküsünü birde Özcan Usta'dan dinleyelim...
Bu lezzeti yakalamak için çok uğraştım. Hayatım Erzurum’da hayvanların arasında geçti diyen Özcan Usta:
Çoğu mekanlarda ünlülerin resimleri vardır. Saygım sonsuzdur ünlü ünsüz hiç fark etmez...
Yani... Niye ben onların gölgesinde ekmek yiyeyim? Kendi Başarımla yerim ben.
Yani ne edersen et kendi sevdiğin bir şey olursa, sen onu bıraksan da o seni bırakmıyor asla.
Çağ kebaptan başka bir iş yapmadım ben. Hayatım hep cağ kebapla geçti. Anamın nasihatleri, babamın dürüstlüğü bunlar bana rol model oldu.
Bu lezzeti yakalamak için çok uğraştım.
Hayatım Erzurum’da hayvanların arasında geçti. Orada başladım cağ kebabı yapmaya.
Sadece taze süt kuzudan yapılır ve kesinlikle taze et olduğu için marine edilmez.
Tuz, soğan, karabiber ile sevgiyi harmanlayarak odun ateşinde pişiririz. Bunu yapmak sanattır”
dedi.
2022’de dünyanın en iyi 100 yemeği’ listesindeki Türk yemekleri içerinde En iyi Cağ Kebap yapan Restorant Şehzade Cağ Kebap birçok ünlü ismi ağırlıyor...







Yorum yazarak Erzurum Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Erzurum Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Erzurum Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Erzurum Haber değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Erzurum Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Erzurum Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Erzurum Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Erzurum Haber değil haberi geçen ajanstır.