Erzurum Kadayıf Dolması nasıl yapılır? Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi

Erzurum Kadayıf Dolması nasıl yapılır? Kadayıf Dolması Tarifi? Kadayıf dolması, Erzurum mutfağından Türkiye'ye yayılan bir tatlıdır. Erzurum'a özgü Ramazan sofralarının vazgeçilmezi Kadayıf Dolması en kolay tarifini sizler için derledik...

Haber albümü için resme tıklayın

Erzurum Kadayıf Dolması nasıl yapılır? En Pratik Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi

Kadayıf dolması, Erzurum mutfağından Türkiye'ye yayılan bir tatlıdır. Tel kadayıf, ceviz ya da fındık içi, yumurta, sıvıyağ (kızartmak için) ile yapılır. Şerbeti toz şeker ve limon suyundan hazırlanır.

Erzurum Kadayıf Dolması Yapılışı İçin Gerekli Malzemeler

400 gram tel kadayıf

200 gram ceviz içi( her bir dolma için 1 yemek kaşığı)

5 adet yumurta

Şerbeti için:

750 gram toz şeker

500 ml. su

1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Kızartmak için:

2,5 su bardağı Ayçiçek yağı

Erzurum Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır?

Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını ocağa alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.

Yaklaşık 15-20 dakika kadar kaynayan ve kıvam alan şerbete limon suyu ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Soğuması için cam bir kaseye alıp bir kenarda bekletin.

Oldukça taze olan tel kadayıfları küçük parçalara ayırmadan elinizle hafif bir şekilde açın.

Havalandırdığınız ve tel tel açtığınız tel kadayıfları yumurta büyüklüğünde öbeklere ayırın.

Mutfak tezgahı üzerinde dikdörtgen bir yufka gibi ince bir kat halinde tel tel açtığınız kadayıfın orta kısmına iri parçalar halinde ceviz içi yerleştirin. Kenar kısımlarını içe doğru katladıktan sonra rulo şeklinde sarın.

Kadayıflar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yumurtaları geniş bir kasede çırpın.

Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın ve kısık ateşte kızdırın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını tek tek çırpılmış yumurtaya buladıktan sonra kızmaya başlayan yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.

Kızaran tatlıları bir kevgir yardımıyla aldıktan sonra soğumuş olan şerbetin içine bırakın. Şerbetini içmesi için kısa bir süre şerbet karışımında bekleyen tatlıları sevdiklerinizle paylaşın.

Erzurum Kadayıf Dolması Yapımı Püf Noktaları

Tatlıyı yapmaya başlamadan önce şerbeti yapmalı ve soğumaya bırakmalısınız. Şerbetinizin oldukça soğuk olması gerekiyor.

Kadayıf dolmalarınızı ağzı kapalı bir kapta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Yapmak istediğiniz zaman dolaptan çıkartıp yumurtaya bulayıp tarifteki gibi kızartabilirsiniz.

Tatlınızı servis ederken yanına dondurma ya da kaymak koyabilirsiniz.

Afiyet olsun...

20 Nis 2022 - 21:09 Erzurum/ Yakutiye- Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Erzurum Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Erzurum Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Erzurum Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Erzurum Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket EYT ve genel af çıkar mı?