- 29 Mayıs 2018

Erzurum’un bilinmeyen lezzeti

Ana vatanı Erzurum olan ama pek bilinmeyen bir tatlı: Demir Tatlısı

2/9
mask

Tarihi ve ilk yapıldığı yeri tam olarak bilinmeyen demir tatlısının memleketi olarak Erzurum biliniyor.

3/9
mask

Tabi bunun böyle bilinmesi, insanların ilk olarak Erzurum’da yemesi ve Türkiye’nin diğer yerlerine de bu şekilde aktarılmasından kaynaklanıyor.

4/9
mask

Krep kıvamındaki bir hamura derin yağda kızdırılmış çiçek şeklinde saplı bir demir kalıp batırılıp birkaç saniye bekletiliyor ve demire yapışan hamur kızgın yağda kızartılıyor.

5/9
mask

Kızaran hamur demiri bırakıyor. Hazırlanan hamur bitene kadar işlem tekrarlanıyor. Kızaran hamurlar soğuduktan sonra soğuk şerbete yatırılıp tatlandırılıyor.

8/9
mask

Ana vatanı bilinmiyor. Anadolu dışında hem doğuda hem de batıda ki pek çok ülkede farklı isimlerle yapılan bir tatlı.

9/9
mask

30-40 yıl öncesinde var olduğu tahmin edilen bu tatlı, soğuk kış günlerinde Erzurum’da sıklıkla tüketiliyor.

# ERZURUM'DA RAMAZAN İLE İLİŞKİLİ:

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Erzurum Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Erzurum Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.