- 31 Mart 2018

Baharda tüketilmesi gereken meyveler

Tükettiğimiz meyveleri mevsimine göre seçmeliyiz. Aksi takdirde yarardan çok zarar sağlayacaktır. peki bahar ayının gelmesiyle hangi meyveleri tüketme...

mask

Tükettiğimiz meyveleri mevsimine göre seçmeliyiz. Aksi takdirde yarardan çok zarar sağlayacaktır. peki bahar ayının gelmesiyle hangi meyveleri tüketmeliyiz. Sizler için derledik….

2/10
mask

Elma

Elma çoğu insanın severek yediği meyvelerden biridir. A, E, B6, C, K vitaminleri, potasyum ve mineraller içeren su içerir. Tartışmasız önemli faydalarından biri diş ve ağız sağlığına etkisidir. dişlerin güçlü ve beyaz kalmasını sağlar.

3/10
mask

Limon

Limon bol miktarda A, B ve C vitaminleri; bakır, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, lif ve potasyum içerir. iç kanama, hazımsızlık, grip ve soğuk algınlıklarında oluşan ateş, diş eti hastalıkları, cilt ve ciltteki yanıklar, iç kanama, boğaz enfeksiyonları, romatizma gibi birçok hastalığa karşı fayda sağlar.

4/10
mask

Çağla

Bol miktarda C ve E vitamini içeren çağla, antioksidan da içermektedir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan, kanserle savaşan meyvelerdendir. yorgunluğu giderir, kalp krizi riskini azaltır, cilt ve saçlar için fayda sağlar.

5/10
mask

Muz

Muz protein, sodyum, potasyum, magnezyum, A, E, K ve C gibi faydalı vitaminler içerir. kanserle mücadelede metabolizmaya ve sindirime yardımcı olur, cilt sağlığına katkıda bulunur. günde ortalama bir muz tüketimi, yakalanabileceğiniz birçok hastalıktan korunmanıza yardımcı olur.

6/10
mask

Erik

Sindirim sistemini çalıştırarak kabızlığı önler. A, C ve K vitaminleri, sodyum, potasyum, kalsiyum, fosfor ve magnezyum içerir. sağlıklı ve güçlü diş sağlığını destekler, demir emilimini hızlandırarak kansızlığa karşı etki sağlar, bağışıklığı güçlendirir.

7/10
mask

Mango

Mango asya kökenli, lezzetiyle öne çıkan bir meyve. A, C ve E vitaminleri, potasyum ve pektin adlı lifi içerir.

8/10
mask

Çilek

Oldukça sağlıklı bir meyvedir. C,B ve K vitamini açısından oldukça zengin olan çilek, sindirimi kolaylaştırır. Çilek, taze olarak yenmesinin yanı sıra, pastacılık, reçel, marmelat,  komposto, dondurma,  şıra, şarap, şampanya ve likör yapımında da kullanılmaktadır. Yüksek ateşi düşüren çileğin suyuyla gargara yapılırsa diş taşlarının oluşmasını engeller.

9/10
mask

Avakado

A, C, E ve B vitaminleri açısından oldukça zengindir. ayrıca potasyum yüklüdür. Kalp için yararlı olan avokado aynı zamanda cildi de besler. uzmanlar avokadoyu cildin kırışıksız olmasında önemli rol oynayan kolajenin üretimini sağlayan bir depo olarak görüyorlar.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Erzurum Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Erzurum Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.